• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Jegerprøve i Asker

thumb_jegerprve_0406_006.jpg

På Asker jff sin utedag for årets jegerprøvekurs var Storviltskolen tilstede med sine instruktører. Det ble lagt stor vekt på sikkerhet. Deltakerne fikk alle utdelt Sporttack, øreklokker fra Peltor som er spesielt utviklet for jeger. Klokkene er meget avanserte med retningsstyrte mikrofoner.

 

 

thumb_jegerprve_0406_004.jpg

Peltor har også utviklet en ny kolleksjon med vernebriller. Alle briller har full UV beskyttelse. De finnes i mange størrelser og farger og matcher de tøffeste designbriller på markedet. Vi testet brillene ved å skyte på dem med hagle på 20 meters hold med stålhagl. Etter testen hadde tre hagl truffet brillene. Det var synlige merker, men ellers var brillene like hele. Dette er virkelig noe å tenke på for de av dere som skal på fjellrypejakt, hvor pålegget med stålhaggel har skapt hodebry mtp. rikosjetter.