Innlegg fra en fornøyd rådyrjeger (01.11.03)

Hei!

Vil takke for en super dag på lørdag tross det litt sure været. Var en helt fantastisk dag for meg.

Etter å ha skutt mitt aller første rådyr, (spissbukk) for drøye en uke siden søkte jeg litt rundt på nett for å forsøke å få jakte mer rådyr framover i høst. Jeg fant da Storviltskolen ganske raskt og sendte mail. Dagen etter ble jeg oppringt og fikk beskjed om at jeg kunne være med resten av høsten. Var ikke sen om å takke ja da gitt.

Er man bitt av basillen så er man ;).

Gledet meg utrolig til å lære mer om rådyrjakt og alt det bringer med seg av slakting osv. Man kan jo ikke gjøre alt riktig første gangen heller. Lørdag morgen gikk startskuddet for første jaktdag, og vi ble fortalt at det var observert masse dyr i terrenget og at hundene nesten garantert ville få los.

Det som gjorde det ekstra spennende for meg var at jeg fikk utdelt det jaktleder mente var den mest spennende hagleposten. Jeg satte meg ned skjult bak et nylig veltet grantre og ventet. Hadde fin utsikt over et lite hogstfelt så forventningene var store der jeg satt.

Plutselig kommer det beskjed på radioen at det er dyr på vei i min retning. Nervene og sansene var i høyspenn, og blodpumpa begynte å gi litt varme i kroppen.. Like etter kommer det på radioen at hundene har los, men i motsatt retning av der jeg satt. "Der røyk den sjansen" tenkte jeg, men plutselig kommer det 2 dyr ut på feltet på ca 20m hold. Geita fører an og stiller seg helt perfekt med siden til meg, mens bukken virker litt mer avventende og står med fronten mot et par meter bak geita. Hadde kornet på bogen til geita i minst et par-3 minutter mens de kikket litt rundt seg og beitet litt. Jeg satt så urørlig som overhode mulig og visste at ved minste bevegelse ville begge forsvinne til skogs igjen. Tenkte at jeg skulle vente så lenge som mulig for å se om bukken ville komme helt fram. Jeg så at den hadde minst 4 tagger og var betydelig større enn geita. Så begynner geita å traske videre og bukken kommer fram og stiller seg nøyaktig der geita sto, fortsatt like stille. Hadde kornet midt på bogen og jeg var ikke senere på avtrekkeren enn at bukken stupte i smellen - og liggende ble den. Senere viste det seg at den hadde 6 tagger.

min forste 6-tagger.jpg

Jeg hadde skutt min første voksne bukk og fått en jaktopplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Ikke bare det å ha felt dyret på en sikker og forsvarlig måte, men det å sitte 15 m fra dyrene i deres element uten å bli oppdaget å bare studere de i flere minutter var det som gjorde sterkest inntrykk.

Under utvommingen drakk jeg mine første slurker blod også, noe de andre gledet seg til helt fra de hørte smellet ;).

Dette var det eneste fallet vi fikk denne dagen, men turen var så absolutt vellykket!

Vil gjerne takke Storviltskolen for all hjelp og veiledning under jakten, må si det er et flott tilbud dere har, og masse hyggelige mennesker rundt en hele tiden! Gleder meg stort til fortsettelsen!

Med vennlig hilsen den nyfrelste rådyrjegeren Jon!