• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Elghundvalper

En av elghundene som benyttes av Storviltskolen nedkommer med valper om ca. tre uker. Begge foreldre er topp premiert med gode jaktresultater. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

 
Elgpåkjørsel

Ettersøk av påkjørt elgStorviltskolen ble kontaktet av Viltutvalget i Hole etter påkjørsel av elg. Vi kontaktet politiet og fikk opplyst hvem som hadde kjørt bilen. Der fikk vi nyttig informasjon om skade på bil, påkjøringssted og hvilken retning elgen forsvant.

Les mer …
 
Reveåte

056ateStorviltskolen har mottatt noen bilder fra en Jeger og Fiskeforening som har reagert på hvordan enkelte legger ut reveåte. Og vi sier oss helt enig. Når man ser hvordan enkelte "jegere" ikke tenker på at det tross alt er andre i skogen, blir dette veldig negativt for oss jegere. På bildene ser man hvordan "jegeren" har felt to rådyr og skåret vekk lårene og brukt resten til reveåte.

Les mer …
 
Rådyrjakt med action

img_1128 Søndag 14 desember ble det mye action i skogen. En ting at det denne dagen var mye folk i skogen. 10 jegere møtte opp på Statoil denne morgenen .

Første drev ble startet ved grana. Skogen var full av spor i nysnøen og det tok ikke lang tid før Kito var i los. Losen varte lenge og den gikk relativt trangt. Jaktleder begynte å tvile litt på om det var ferske spor hunden gikk på og gikk ned mot jordet for å posisjonere seg for å hanke inn hunden. Midt på jordet står geit og kje. Bjørnar blir regruppert og begynner å smyge seg innpå, men han blir nok oppdaget for dyrene stikker ..... laaaangt.

Les mer …
 
Double

double Endelig var elgjakta over og rådyrgjengen kunne møtes på Statoil igjen. Kl. 09.00 var 7 av oss på plass. Radioer og poster ble raskt fordelt for nå var mange blitt utålmodig. På vei til postene i området rundt Grana ble det observert geit med 2 kje ute på jordet. Dette lovet bra. Postene på plass og på radio får vi den første melding om dyr på post. Det er imidlertid i bevegelse så det blir ingen skuddmulighet. Kito slippes og det blir nesten umiddelbart liv i skogen.

Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>