• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Rådyrjakt i Hole gav elgopplevelse

Det ble ikke felt dyr i Hole på lørdag selv om det var mange dyr som var i bevegelse.

Elgoksen med 8 tagger som vi lot gå i jakta er fremdeles i skogen vår. Den store oksen kom ut av skogen fra området ved idrettsplassen og jogget lett over alle jordene over til grustaket i øst.

 
Rådyrjakta er i gang

ola_r__dyrfall_11_05_024Første dag av rådyrjakta ble en flott jaktdag med fall. Martin med Dachsen Hera fikk frem 4 dyr til Ola som hadde postert stategisk på Øy 2. Ola felte et kje hanndyr.        Se bilder fra dagens jakt i galleriet

 
Klasseturen i Lokalavisa

klassetur_budstikkaDet vekker oppsikt når man tar med seg en hel skoleklasse på elgjakt. Det er derfor morsomt når mediene fanger opp slike begivenheter. I går sto denne artikkelen på trykk i en av norges største lokalaviser; Asker og Bærums Budstikke (klikk på bildet). Deler av artikkelen er også gjengitt på sidene til inatur.

Se øvrige bilder i Galleriet

 
Jaktstart Rådyr
Da er vi klare for rådyrjakt. Elgen er pakket ned i frysern, jernhest og ATV er satt på lager og Dachsene er striglet og klare til dyst. Følg med på aktivitetskalenderen for informasjon om tid, sted og hvem som er jaktleder på jaktdagen.
 
Kjempesuksess - Hole fikk fylt kvoten

Mens hele jaktlaget i dag var og jaktet i Sokna tok Henrik seg en tur til Hole for å spane litt på forholdene der.

Ca kl. 14 kommer det en telefon fra Henrik: Det er observert flere dyr i Hole; Både Ku med kalv, singel ku og en piggokse. Jaktlaget samles og fordeles i biler i hui og hast og raser avgårde til Hole.

Før kveldsmørket engang har begynt å tenke på å smyge seg over oss, har Leonhard skutt en singel ku og Alf har fått sin første elg - en piggokse.

Mer info og bilder følger

 
<< Start < Forrige 21 22 23 24 Neste > Siste >>